Kärlek asså...
Jahapp! Helgens kommentar om mat: "Älskling, jag sabbar nog ditt dukanande lite va?"
Haha, han är för söt :) Klart att han sabbar dukanandet om det ska snacksas på ickedukanvis. Men jag gjorde nog allt mina försök ändå. Jag gjorde chokladpuddingen som jag skrev om i förra inlägget och toppade det med hallon. Detta sa han följande om: "Det är en konstig bismak i det dära.. Vänta, det är nog hallonen!" Det var riktigt fina hallon, men han tyckte inte att de passade. Jag själv gillade det verkligen och vi provade även utan hallon. Jag tror nog att lite apelsinessence i det kan vara smaskigt annars!
Jag bakade även chokladkakorna jag länkade i förra inlägget och lät karln prova, han sa att de var väl ok, de är säkert jättegoda om man är van vid att äta nyttiga baksaker. Jag tycker iaf att de blev goda, lite mjuka men ändå god chokladsmak och funkar jättebra till kaffet!
Chokladkakor
2 ägg
4 msk miniyoggi, ( eller annan yoghurt med låg fetthalt)
4 msk havrekli
2 msk kakao (lite mer om man vill ha en stark chokladsmak eller använder ekologisk kakao)
rivet skal från en apelsin
1 msk Canderel (eller mer om man vill ha den sötare)
Blanda ingredienserna till en jämn smet.
Klicka ut i lagom stora klickar i varm torr teflonpanna.
Man ser när kakorna börjar bli torra på ovansidan då är det klart.
Man kan även köra dem i ugnen på ca 180 grader till de är torra på ovansidan.
Efter att ha provat de här fick jag idén att kombinera Annas jordgubbstårta med dem (http://dukan-diet-recept.bloggo.nu/JORDGUBBSKAKA/).
Jag började med att göra kaksmeten men istället för kakao och apelsin hade jag i lite mandelarom och istället för att klicka ut dem klädde jag en rund form med bakplåtspapper och hälde smeten där i sen in i ugnen till den blivit torr på ovansidan.
Mandelbotten
2 ägg
4 msk lättyoghurt
4 msk havrekli
1,5 msk sötningsmedel
några droppar mandelessence
I form, in i ugn (ca 180 grader och till den torkat på ovansidan), svalna.
Fyllning
8 dl naturell lättyoghurt
1 dl jordgubbssaft FUN light (eller efter smak)
5 tsk gelatin
1,5 dl lättmjölk
3-4 msk flytande sötningsmedel
Vispa yoghurt, saft, sötningsmedel.
Varma mjölk och blanda i gelatin.
Häll gelatin till yoghurten.
Ställ kallt tills smeten börjar stelna.
Häll smeten ovanpå botten och ställ i kylskåp.
Det blev en smakupplevelse, min karl verkligen smakade på vart enda liten bit och smackade och höll på innan han grinade lite illa och tittade på mig och sa: "Vad är det där egentligen?" :D Haha, underbart när man inte är van vid sånt här. Men jag mestadels log och sa att det är dukantårta! Och den var helt okej. Jag gillar inte den botten Anna har i sitt recept men jag vet inte heller om den här är så mycket bättre egentligen, beror på vad man vill ha för konsistens och om man kan tänka sig att äta dietkakor. En viktig grej bara är att man verkligen löser gelatinpulvret, annars blir fyllningen småklumpig.
Har för stunden två andra saker som jag ska prova i dukanväg. Det första är rulltårtan Anna har på sin blogg: http://dukan-diet-recept.bloggo.nu/RULLTARTA-II--Dukan/ och det andra är vanliga hederliga fluffiga maränger :)
Nu blir det dock en kaffe latte med vaniljsmak och sötningsmedel! Trevlig kväll! Bella
På nytt..
Jahapp! Då var det ett tag sen jag skrev nu då. Det beror på följande:
Jag påbörjade cruisefasen, den började finfint! Sen kom Webbdagarna och jag kunde inte styra över något jag åt. Efter det blev jag förkyld och jag ville inte be min karl att laga mat åt mig, så det fick bli mackor på dygnets alla måltider. Så nu är jag tillbaka till dukan igen. Jag borde köra proteinfasen på nytt, men det orkar jag inte för jag kommer ha en ganska turbulent tid framför mig. Så det får bli cruisefasen och ta det hela som det kommer men försöka hålla mig till dukan så mycket det går.
Under min förkylning gick jag upp ett kilo igen och står nu på ca 120 kilo, men det ska ändå bli ändring på det!
Idag blev jag dessutom sjukt sötsugen, så jag gör Annas recept på chokladpudding men med lite extra choklad och sötningsmedel då den ekologiska kakaon är ganska lam i smaken samt att jag vill ha den lite sötare.
Chokladpudding
Jahapp! Då var det ett tag sen jag skrev nu då. Det beror på följande:
Jag påbörjade cruisefasen, den började finfint! Sen kom Webbdagarna och jag kunde inte styra över något jag åt. Efter det blev jag förkyld och jag ville inte be min karl att laga mat åt mig, så det fick bli mackor på dygnets alla måltider. Så nu är jag tillbaka till dukan igen. Jag borde köra proteinfasen på nytt, men det orkar jag inte för jag kommer ha en ganska turbulent tid framför mig. Så det får bli cruisefasen och ta det hela som det kommer men försöka hålla mig till dukan så mycket det går.
Under min förkylning gick jag upp ett kilo igen och står nu på ca 120 kilo, men det ska ändå bli ändring på det!
Idag blev jag dessutom sjukt sötsugen, så jag gör Annas recept på chokladpudding men med lite extra choklad och sötningsmedel då den ekologiska kakaon är ganska lam i smaken samt att jag vill ha den lite sötare.
Chokladpudding
2 msk maizena ( majsstärkelse)
5 dl mjölk 0,5 eller 1,5%
1 msk kakao
1 msk sötningsmedel (eller lite mindre om du inte vill ha så söt)
lite vaniljarom (om du vill)
Koka 3 dl mjölk i en kastrull.
I en skål blanda 2 dl mjölk, maizena, kakao och sötningsmedel.
Ta kastrullen från plattan.
Häll den kalla blandningen i den varma mjölken och sjud under omrörning i ca 4 min.
Häll i ett glas. Ställ kallt för att stelna.
I morgon ska jag prova att göra chokladkakor:
Jag har dessutom kommit fram till att allt jag ska baka kan jag ju göra på dukanvis, det underlättar ju iaf lite även om jag inte kan hålla mig helt till dukan i alla måltider :)
Hoppas alla har det gott!
Kram, Bella