Kärlek asså...

Jahapp! Helgens kommentar om mat: "Älskling, jag sabbar nog ditt dukanande lite va?"
Haha, han är för söt :) Klart att han sabbar dukanandet om det ska snacksas på ickedukanvis. Men jag gjorde nog allt mina försök ändå. Jag gjorde chokladpuddingen som jag skrev om i förra inlägget och toppade det med hallon. Detta sa han följande om: "Det är en konstig bismak i det dära.. Vänta, det är nog hallonen!" Det var riktigt fina hallon, men han tyckte inte att de passade. Jag själv gillade det verkligen och vi provade även utan hallon. Jag tror nog att lite apelsinessence i det kan vara smaskigt annars!
Jag bakade även chokladkakorna jag länkade i förra inlägget och lät karln prova, han sa att de var väl ok, de är säkert jättegoda om man är van vid att äta nyttiga baksaker. Jag tycker iaf att de blev goda, lite mjuka men ändå god chokladsmak och funkar jättebra till kaffet!

Chokladkakor
2 ägg
4 msk miniyoggi, ( eller annan yoghurt med låg fetthalt)
4 msk havrekli
2 msk kakao (lite mer om man vill ha en stark chokladsmak eller använder ekologisk kakao)
rivet skal från en apelsin
1 msk Canderel (eller mer om man vill ha den sötare)

Blanda ingredienserna till en jämn smet.
Klicka ut i lagom stora klickar i varm torr teflonpanna.
Man ser när kakorna börjar bli torra på ovansidan då är det klart.

Man kan även köra dem i ugnen på ca 180 grader till de är torra på ovansidan.

Efter att ha provat de här fick jag idén att kombinera Annas jordgubbstårta med dem (http://dukan-diet-recept.bloggo.nu/JORDGUBBSKAKA/).

Jag började med att göra kaksmeten men istället för kakao och apelsin hade jag i lite mandelarom och istället för att klicka ut dem klädde jag en rund form med bakplåtspapper och hälde smeten där i sen in i ugnen till den blivit torr på ovansidan.

Mandelbotten
2 ägg
4 msk lättyoghurt
4 msk havrekli
1,5 msk sötningsmedel
några droppar mandelessence

I form, in i ugn (ca 180 grader och till den torkat på ovansidan), svalna.

Fyllning
8 dl naturell lättyoghurt
1 dl jordgubbssaft FUN light (eller efter smak)
5 tsk gelatin
1,5 dl lättmjölk
3-4 msk flytande sötningsmedel

Vispa yoghurt, saft, sötningsmedel.
Varma mjölk och blanda i gelatin.
Häll gelatin till yoghurten.
Ställ kallt tills smeten börjar stelna.
Häll smeten ovanpå botten och ställ i kylskåp.

Det blev en smakupplevelse, min karl verkligen smakade på vart enda liten bit och smackade och höll på innan han grinade lite illa och tittade på mig och sa: "Vad är det där egentligen?" :D Haha, underbart när man inte är van vid sånt här. Men jag mestadels log och sa att det är dukantårta! Och den var helt okej. Jag gillar inte den botten Anna har i sitt recept men jag vet inte heller om den här är så mycket bättre egentligen, beror på vad man vill ha för konsistens och om man kan tänka sig att äta dietkakor. En viktig grej bara är att man verkligen löser gelatinpulvret, annars blir fyllningen småklumpig.

Har för stunden två andra saker som jag ska prova i dukanväg. Det första är rulltårtan Anna har på sin blogg: http://dukan-diet-recept.bloggo.nu/RULLTARTA-II--Dukan/ och det andra är vanliga hederliga fluffiga maränger :)

Nu blir det dock en kaffe latte med vaniljsmak och sötningsmedel! Trevlig kväll! Bella

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0