Frukostrecept som jag ska prova snart!

Givetvis Carls bröd:
Sätt på ugnen 200 grader
Givetvis Carls bröd:
Sätt på ugnen 200 grader

3 ägg
120 g lättkeso
4 msk havrekli
5 msk majsmjöl
1 msk krossade linfrön
3 tsk bakpulver
2 msk Canderel

Blanda alla ingredienser till en jämn smet.
Bred ut i ett ca 1cm tjockt lager på bakpapersklädd plåt.
Grädda ca 10 min eller till gyllenbrunt.


Hårdost:
1 kg färskost
1,5 l lättmjölk
2 ägg
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
Krydda efter egen smak, exempelvis med chili.

Koka mjölken i en kastrull.
Häll i färskosten i den varma mjölken.
Rör varsamt hela tiden medan du värmer på medelvärme ca 40 min.
Häll massan i ett filter (tät silduk eller kaffefilter).
Låt vasslen rinna ca 1 timme.
Häll i äggula och äggvita (vispa äggvitan lite), bikarbonat och salt.
Rör ihop tills smeten bli jämnt.
Grädda i vattenbad cirka 20 minuter under omrörning till det blir en sammanhängande massa.
Häll massan i en plastburk (t.ex. glassburk) lägg plastfolie ovanpå och tryck i den varma smeten.
Vänta till smeten svalnar, täck med folie.
Låt stå i kyl över natten.


För att få hårdost behöver man göra färskost:
2 liter 0,5% filmjölk

Värm i kastrull till 50 grader.
Häll i duk/filter och låt det rinna av över natten i kylskåp.


Receptet på Carls bröd är hämtat på:
http://proteindieten.blogg.se

Receptet på hårdost och färskos är hämtade på:
http://dukan-diet-recept.bloggo.nu/

Hoppas det smakar! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0